Skip to content

Ergotherapie

Op dagelijkse basis zijn wij bezig met herstellen van balans. Bij langdurige stress, een aandoening of na een ongeval kan de balans soms moeilijk worden teruggevonden. De belastbaarheid is lager en de dagelijkse activiteiten worden als zwaarder ervaren, of lukken niet meer goed.

Met ergotherapie gaan we in kaart brengen waar dit probleem in praktische zin uit bestaat, waarin je vastloopt en hoe je hier anders mee om kan gaan. Dit doen we met behulp van oefeningen, gesprekken en betrekken jouw omgeving erbij indien dit nodig is. We kijken samen niet alleen naar grensafbakening, maar ook naar oplossingen hoe het anders en juist weer wèl kan.

Aanmelden

Je hebt niet altijd een verwijzing via de huisarts nodig voor ergotherapie, tenzij jouw verzekering hier specifiek om vraagt. Tijdens een intakegesprek maken we samen jouw hulpvraag helder. Denk hierbij aan doelen op gebied van werk, (zelf)zorg, vrije tijd, ontspanning en de balans hiertussen. Het gaat er dus om wat er centraal staat bij jou en waar je belemmeringen in ondervindt.

Voor wie?

Begeleiding bij belasting en belastbaarheid i.v.m. vermoeidheidsklachten door o.a:
– Chronische pijn of vermoeidheid
– Niet aangeboren hersenletsel (trauma en CVA)
– MS
– COVID (herstelzorg en eerstelijns therapie.)
– COPD
– Burn-out
– Depressie
– Oncologie

Sensorische integratieproblemen door:
– Whiplash Associated Disorders ( bijvoorbeeld door trauma of auto ongelukken.)
– Niet-aangeboren-hersenletsel
– Long Covid klachten

Arbeid gerelateerde hulpvragen zoals:
– Begeleiding bij terugkeer naar werk met behoud van balans.
– Advies bij werkhoudingen thuis en op de werkplek bij CANS klachten