inZENtive Lifestyle & Vitality: Integrale Personal Training & Personal Pilates Rotterdam, Ergotherapie & Vitaliteit,
Orthomoleculaire voeding & suppletie advies Rotterdam, Sportvasten en Detox Centrum Rotterdam, Hormoon coaching Rotterdam

Voeding, Hormonen & Personal Training


Hormoonbalans & Voeding

Voeding & beweging zijn essentieel voor het in balans brengen van de hormonen. Maar… een disbalans in de hormonen... Wat is dat eigenlijk?


Je gezondheid valt en staat bij een balans in de hormonen. Dat geldt gedurende het hele leven, van kind tot volwassene, voor man en vrouw. Deze balans wordt vaak verstoord door onze leefstijl, maar ook door externe omgevingsfactoren en soms zelfs al door de omstandigheden waarin we zijn geboren. Hierdoor kunnen diverse 'kleine en vage' klachten ontstaan, maar ook ergere klachten zoals moeite met afvallen, mood swings en PMS. En zelfs ziektes zoals diabetes, depressie, burn-out, PCOS, dementie, en nog tal van andere. Tijdens een uitgebreide anamnese & voedingscheck wordt alles in kaart gebracht en volgt er een uitgebreid adviesplan.


Hoe werkt de anamnese & voedingscheck?


1. Intakegesprek: Als je je aanmeldt voor de Voedingscheck bel ik je om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek stel ik je allerlei vragen over je dagelijkse leven en het eetpatroon. Je ontvangt daarvoor ook een anamnese formulier. Dit is een vragenlijst waarmee ik inzicht krijg in de klachten, de hulpvraag en het eetgedrag.


2. Eetdagboek bijhouden: Tevens is het voor de intake belangrijk dat ik ook inzicht krijg in je eetgedrag. Daarom houd je een week nauwkeurig bij wat je elke dag eet en drinkt en welke activiteit of sport je hebt gehad. Je krijgt hiervoor duidelijke instructies. 


3. Adviesplan: Naar aanleiding van het intakegesprek en het eetdagboek maak ik een uitgebreide analyse van de huidige situatie en geef ik je concrete aanwijzingen hoe je kunt verbeteren in je voedingspatroon en een eventuele disbalans in de hormonen kunt herstellen. Dit kunnen we tijdens een persoonlijk gesprek verder uitdiepen en indien gewenst direct van start gaan met een persoonlijk coaching traject.