inZENtive PT: Integrale Personal Training & Personal Pilates Rotterdam, Mommy's & Mommy's 2Be (Pré- & Postanatale Vitaliteitstraining Rotterdam),
Orthomoleculaire voeding & suppletie advies Rotterdam, Sportvasten Centrum Rotterdam, Hormooncoaching Rotterdam

Stoer, ZEN & Sexy

Personal Pilates & Yin Yoga

 “The mind, when housed within a healthful body, possesses a glorious sense of power”. – Joseph Pilates


Pilates is een fitnessmethode bedacht door de Duitse Joseph Pilates en heeft als doel de spieren sterker, langer en flexibeler te maken. De oefeningen hebben een positief effect op buik - en bekkenbodem spieren met een sterke core en minder rugklachten als resultaat. Bewegingen vallen samen met de ademhaling en worden zo gecontroleerd mogelijk uitgevoerd. Geen eindeloze saaie herhalingen, maar effectieve, kwalitatieve en leuke bewegingsseries dus! Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse materialen, zoals small balls en magic circles. Bij pilates werkt u gericht aan uw ‘core stability’ en heel veel personen hebben hier baat bij. Van topsporters tot patiënten. 


Pilates brengt u zowel fysiek als mentaal in balans. Met de pilatesmethode werkt u aan de kern van het lichaam: de diepe buik- en bilspieren en de spieren rond de wervelkolom. De persoonlijke aandacht is perfect voor een efficiënte en intensieve training.


Waarom Personal Pilates?

Steeds meer mensen kiezen voor personal training. De individuele training is efficiënt en op maat, waardoor u sneller resultaat bereikt. Bij Personal Pilates krijgt u alle professionele aandacht die nodig is om in korte tijd uw lichaam sterk te maken. Bij pilates traint u uw spieren zo optimaal mogelijk op kracht en lenigheid. Het accent ligt hierbij op het centrum van het lichaam. 


Personal Pilates brengt u:

  • Een betere lichaamshouding en coördinatie
  • Een sterk en stabiel lichaamscentrum: stevige buik-, rug- en bekkenbodemspieren
  • Flexibiliteit en lenigheid
  • Bewustwording van uw lichaam en ademhaling


Voor wie?

Vrijwel iedereen kan een pilates training volgen. U hoeft alleen maar de wens te hebben om op een resultaatgerichte, persoonlijke en prettige manier te werken aan een gezond lichaam!


Hoe werkt het?

Personal Pilates biedt meer dan een training in de sportschool of een training in de vorm van groepslessen. U sport namelijk individueel onder leiding van een ervaren pilatesdocent die u optimaal begeleidt bij het bereiken van een gezond, fit en krachtig lichaam. Uw pilatesdocent motiveert en stimuleert u op een prettige manier zodat u zoveel mogelijk uit uzelf haalt.

Yin Yoga

Wat is yoga?

Yoga is een fysieke workout waarbij geest en lichaam centraal staan. De yoga - filosofie  is eeuwenoud. De kracht hiervan is vooral dat yoga toegankelijk is voor iedereen. Het doel is om je lichaam te verbinden met je geest. Samen zorgen we ervoor dat je weer helemaal in balans komt.


Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga een zachte vorm van yoga, waarbij alles in het teken staat van het versterken en tegelijkertijd versoepelen van bindweefsel. Bindweefsel vindt men in het gehele lichaam en bepaalt voor 60% de flexibiliteit in zowel lichaam als geest. Bindweefsel heeft tijd nodig om op te rekken, waardoor de meeste houdingen minimaal 2 minuten gedaan worden. Tijdens de houdingen laat men spierspanning volledig los, waardoor de bindweefsels benut worden. Yin is de tegenhanger van yang - in dit geval krachtige yoga waarbij de spieren getraind worden.


Elke les worden er diverse houdingen gedaan en wordt er afgesloten met een ontspanning. Daarna is er de mogelijkheid om rustig thee te drinken en rustig uit de volledige ontspanning te komen.

Relaxercise

Ontladen = opladen, dat is de essentie van Relaxercise, een combinatie van diverse mind-body technieken. Onder meer Tai Chi, Yoga, Pilates, rekoefeningen, progressieve ontspanning, meditatie, visualisatie en massage. Relaxercise is laagdrempelig en down to earth; het ervaren van Relaxercise is een must in een tijd waarin we lijden aan infobesitas, overmatige stress, oververmoeidheid, rugklachten, diverse ziektes en aandoeningen. Het is bestemd voor mensen die moeite hebben om te ontspannen en is ideaal voor iedereen die meer balans in het leven wenst.