inZENtive Lifestyle & Vitality: Integrale Personal Training & Personal Pilates Rotterdam, Ergotherapie & Vitaliteit,
Orthomoleculaire voeding & suppletie advies Rotterdam, Sportvasten en Detox Centrum Rotterdam, Hormoon coaching Rotterdam

Voeding, Hormonen & Personal Training

Sportvasten Centrum Rotterdam

Sportvasten is onderdeel van InZENtive. Jessica is officieel Sportvasten-coach. Onder professionele begeleiding ga jij je nieuwe en gezonde lifestyle tegemoet. 

sportvasten in 10 dagen

Wat is Sportvasten? 

Sportvasten is een methode om je lichaam een nieuwe impuls te geven en om een gezond gewicht te bereiken en behouden. Sportvasten is geen dieet. Het is een 10-daagse trainingsmethode waarbij de spieren en de lever worden getraind in het verbruik van vet in plaats van suiker (de metabolic switch). Om dit te bewerkstelligen ga je sporten tijdens de vastenkuur. Hierdoor worden de voorraden suiker in de spieren opgemaakt en het lichaam gedwongen om over te schakelen op vetverbranding. Vervolgens ga je meer vet verbranden en nemen overtollige vetreserves, met name het buikvet, af. Mannen vallen gemiddeld 4 tot 6 kilogram af in 10 dagen en vrouwen 2 tot 4 kilogram. Ook wordt de behoefte aan snaaien en het tussendoor snoepen na de kuur veel minder. Sportvasten is een coachingstraject voor leefstijlverbetering waarbij gewichtsverlies gezondheidsprogramma eigenlijk een bijeffect is.

Sportvasten is een bijzonder goede methode om de sportprestaties te verbeteren. Door het sportvasten worden de spieren zo getraind dat ze al geheel (lees: de motor) efficiënter gaat werken (lees: verbranden) De spieren worden geprikkeld/getraind om meer energie uit vet te kunnen gaan halen. Hierdoor hoeven de suikers, waarvan een veel kleinere voorraad is, minder aangesproken te worden. Het duurvermogen wordt derhalve veel groter. Het herstel na sporten (en blessures) wordt beter, wat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door de verhoging van het aantal mitochondriën (een boon- of bolvormig celorganel, dat functioneert als energieomzetter) in de spieren.


Tijdens het sportvasten gebruik je het Metabolic Switch product om de switch gemakkelijker en effectiever te kunnen maken. Sportvasten, dat wordt aangeprezen als ‘de meest krachtige trainingsmethode om het lichaam zichzelf te laten vitaliseren’, is echter niet voor iedereen geschikt. Als je niet sport en geen goede basisconditie hebt, zul je dit eerst op moeten bouwen bij een sportvastencoach. Bij ziekte of gebruik van specifieke medicatie wordt sportvasten afgeraden. Ook moet je bereid zijn te blijven sporten na de kuur en bepaalde, eenvoudige voedingsrichtlijnen te volgen.

Via onderstaande korte film krijg je een goede indruk van wat je tijdens een sportvastenkuur kunt verwachten en wat de resultaten zijn.

Is Sportvasten iets voor mij?

Wetenschappelijk bewijs 

voor Sportvasten

Het afgevallen gewicht is voor 90% vet en duurprestatie verbetert. Bekijk het wetenschappelijk onderzoek en de evaluaties .


Positief cijfer

voor Sportvasten

De kuur krijgt een ruime 8 van deelnemers.

Afvallen

tijdens Sportvasten

Gemiddeld verlies je tussen de 2 en 6 kilo en 3 tot 7cm aan buikomvang.

Wat kost het?

Het Sportvastentraject gaat geheel onder begeleiding van Sportvastencoach Jessica. De bedragen zijn inclusief het supplementenpakket, bestaande uit het opnemen van het gewicht, vetpercentage, vochtpercentage en spiermassa. Dit wordt na de kuur herhaald en er is een eindmeting na 14 dagen. Tijdens de kuur is Jessica goed bereikbaar voor alle vragen en onduidelijkheden die er zich (kunnen) voordoen. 


Sportvastenpakket incl. begeleiding vanaf €235. 

Sportvasten in de media

Doordat veel sportvasters succes hebben met het programma, is sportvasten al veel in de media geweest. Ben je benieuwd naar de geschreven artikelen? Klik hier.

Zij gingen je voor:

- Marco Borsato 

- John de Wolf

- Guus Meeuwis

- Isa Hoes

- Fatima Moreira de Melo

Meedoen? 

Is dit wat voor jou, maar wil je graag een nóg intensievere en persoonlijke begeleiding?