Skip to content

Hormoonbalans

Een disbalans in de hormonen… Wat is dat eigenlijk?

Ervaart u klachten zoals meer buikvet, laag libido, cognitieve problemen, stemmingswisselingen, aanhoudende vermoeidheid, hoofdpijn/ migraine, haaruitval, gewichtsproblemen, slaapproblemen en meer?

Dan kan een hormoon analyse met bijbehorend plan van aanpak uitkomst bieden.

Hormonen: Wat zijn dat en wat doen ze?

Hormonen zijn kleine stofjes in het lichaam. Ze bepalen wat je gemoedstoestand is, of je eetlust verminderd of juist niet, of je spiermassa opbouwt en ook waar je energie (als vet) wordt opgeslagen. Hormonen hebben invloed op de lichaamsprocessen. Dit komt omdat hormonen in het bloed worden vervoerd. Uiteindelijk worden ze in je lever afgebroken. 

Soms kan het zo zijn dat je hormoonhuishouding uit balans is. Het afvallen gaat dan niet lekker of je bent continue uitgeput en je energielevel zakt dramatisch of je hebt teveel stress. Jessica is hormooncoach. Samen met haar werk je aan je persoonlijke klachten en leer je hoe je je lichaam weer in balans kan brengen zodat je weer gelukkig door het leven kan.  

Hormoonbalans & Voedingscheck

Voeding & beweging zijn essentieel voor het in balans brengen van de hormonen. Maar… een disbalans in de hormonen… Wat is dat eigenlijk?

Je gezondheid valt en staat bij een balans in de hormonen. Dat geldt gedurende het hele leven, van kind tot volwassene, voor man en vrouw. Deze balans wordt vaak verstoord door onze leefstijl, maar ook door externe omgevingsfactoren en soms zelfs al door de omstandigheden waarin we zijn geboren. Symptomen kunnen zijn: blijvende vermoeidheid, haaruitval, gewichtsproblemen, stemmingswisselingen, PMS en kenmerken van de menopauze en de penopauze (de zogenoemde ‘overgang’). En zelfs ziektes zoals diabetes, depressie, burn-out, PCOS, dementie, en nog tal van andere. Tijdens een uitgebreide anamnese & voedingscheck wordt alles in kaart gebracht en volgt er een uitgebreid adviesplan.

Jessica ronde met succes de Post HBO opleiding Evocircadian Code af. Als hormooncoach kan zij jou meer inzicht geven in je hormoonhuishouding.

Hoe werkt de anamnese & voedingscheck?

1. Intakegesprek: Als je je aanmeldt voor de Voedingscheck bel ik je om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek stel ik je allerlei vragen over je dagelijkse leven en het eetpatroon. Je ontvangt daarvoor ook een anamnese formulier. Dit is een vragenlijst waarmee ik inzicht krijg in de klachten, de hulpvraag en het eetgedrag.

2. Eetdagboek bijhouden: Tevens is het voor de intake belangrijk dat ik ook inzicht krijg in je eetgedrag. Daarom houd je een week nauwkeurig bij wat je elke dag eet en drinkt en welke activiteit of sport je hebt gehad. Je krijgt hiervoor duidelijke instructies. 

3. Adviesplan: Naar aanleiding van het intakegesprek en het eetdagboek maak ik een uitgebreide analyse van de huidige situatie en geef ik je concrete aanwijzingen hoe je kunt verbeteren in je voedingspatroon en een eventuele disbalans in de hormonen kunt herstellen. Dit kunnen we tijdens een persoonlijk gesprek verder uitdiepen en indien gewenst direct van start gaan met een persoonlijk coaching traject.