Skip to content

Personal Pilates

“The mind, when housed within a healthful body, possesses a glorious sense of power”. – Joseph Pilates

Wat is Pilates?

Pilates is een fitnessmethode bedacht door de Duitse Joseph Pilates en heeft als doel de spieren sterker, langer en flexibeler te maken. De oefeningen hebben een positief effect op buik – en bekkenbodem spieren met een sterke core en minder rugklachten als resultaat. Bewegingen vallen samen met de ademhaling en worden zo gecontroleerd mogelijk uitgevoerd. Geen eindeloze saaie herhalingen, maar effectieve, kwalitatieve en leuke bewegingsseries dus! Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse materialen, zoals small balls en magic circles. Bij pilates werkt u gericht aan uw ‘core stability’ en heel veel personen hebben hier baat bij. Van topsporters tot patiënten. 

Pilates brengt u zowel fysiek als mentaal in balans. Met de pilatesmethode werkt u aan de kern van het lichaam: de diepe buik- en bilspieren en de spieren rond de wervelkolom. De persoonlijke aandacht is perfect voor een efficiënte en intensieve training.

Waarom Personal Pilates?

Steeds meer mensen kiezen voor personal training. De individuele training is efficiënt en op maat, waardoor u sneller resultaat bereikt. Bij Personal Pilates krijgt u alle professionele aandacht die nodig is om in korte tijd uw lichaam sterk te maken. Bij pilates traint u uw spieren zo optimaal mogelijk op kracht en lenigheid. Het accent ligt hierbij op het centrum van het lichaam. 

Personal Pilates brengt u:

  • Een betere lichaamshouding en coördinatie
  • Een sterk en stabiel lichaamscentrum: stevige buik-, rug- en bekkenbodemspieren
  • Flexibiliteit en lenigheid
  • Bewustwording van uw lichaam en ademhaling

Voor wie?

Vrijwel iedereen kan een pilates training volgen. U hoeft alleen maar de wens te hebben om op een resultaatgerichte, persoonlijke en prettige manier te werken aan een gezond lichaam!

Hoe werkt het?

Personal Pilates biedt meer dan een training in de sportschool of een training in de vorm van groepslessen. U sport namelijk individueel onder leiding van een ervaren pilatesdocent die u optimaal begeleidt bij het bereiken van een gezond, fit en krachtig lichaam. Uw pilatesdocent motiveert en stimuleert u op een prettige manier zodat u zoveel mogelijk uit uzelf haalt.

Pilates tijdens en na de Zwangerschap?