Skip to content

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is primair een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor iedereen die de spieren en het lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. U zult niet de eerste zijn die tijdens een ontspanningsmassage in slaap valt

Een ontspanningsmassage heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. Het vermindert stress en verhoogt het geluksgevoel door de aanmaak van endorfine (geluksstofje die in de hersenen wordt aangemaakt). Door het lichaam te trakteren op een ontspanningsmassage worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingsstoffen beter opgenomen, ook gaan de organen beter functioneren. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en door de ontspanningsmassage gaat deze er beter uitzien, simpelweg omdat de conditie van de huid verbeterd.

Regelmatige massages verhogen je immuunsysteem omdat het de stress levels in het lichaam verlaagt en het aantal bloedcellen in je lichaam toeneemt. Een keer per maand is het standaard advies. Dit zal je helpen om te gaan met de stress en spanningen van het dagelijks leven. Als je in je privé- of beroepsleven veel druk ervaart, kun je je desgewenst vaker laten masseren.