Skip to content

80% van uw resultaat wordt behaald met het aanpassen van uw voedingspatroon

De Voedingscheck

Heb je geen behoefte aan een traject, maar wil je wel weten wat je kunt verbeteren aan je eetpatroon? Doe dan de voedingscheck!

Wat is de voedingscheck?

De voedingscheck is een makkelijke en laagdrempelige manier om te ontdekken of je gezond genoeg eet. Wij kijken naar je huidige eetpatroon en geven aan wat er verbetert kan worden.

Wat zit er in een voedingscheck?

– Een advies over je huidige eetpatroon

– 1 persoonlijk dagmenu waarmee je meer inzicht krijgt in hoe het beter/gezonder kan

Hoe werkt het?

Na aanmelding krijg je een persoonlijk gezondheidsdossier, hierin vul je voor drie dagen een eetdagboek in. Deze stuur je ingevuld weer terug naar ons. We maken vervolgens een afspraak om het eetdagboek te bespreken. In de tussentijd hebben wij jouw eetdagboek berekend. Aan de hand van het gezondheidsdossier weten we ook wat je lichaam binnen moet krijgen om goed te kunnen functioneren. Het is zeker mogelijk om rekening te houden met je doelen bijvoorbeeld afvallen. Tijdens het gesprek (ong. 30 min) krijg je van ons advies hoe je voedingspatroon verbetert kan worden zodat je optimaal eet.

 

Kosten

De kosten voor de voedingscheck zijn € 75,- inclusief BTW. Let op: deze dienst loopt niet via de zorgverzekering.

Enthousiast?

Stuur gemakkelijk een verzoek voor een voedingscheck via de bovenstaande knop en wij nemen z.s.m. contact met je op. 

 

Het Stappenplan:

1. Intakegesprek: Als je je aanmeldt voor de Voedingscheck neem ik contact met je op om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek stel ik je allerlei vragen over jouw eetpatroon. Daarnaast heb ik een aantal persoonlijke gegevens nodig, zoals je lengte, gewicht en hoeveel je beweegt, zodat ik je energiebehoefte kan berekenen. 

2. Eetdagboek bijhouden: Voor het intakegesprek is het belangrijk dat ik ook inzicht krijg in je eetgedrag. Gedurende 7 dagen hou je bij wat je dagelijks eet en drinkt. Je krijgt hiervoor duidelijke instructies.

3. Persoonlijk adviesgesprek: Naar aanleiding van het intakegesprek en het eetdagboek maak ik een uitgebreide analyse van jouw huidige voedingspatroon en geef ik je concrete aanwijzingen over wat je kunt verbeteren aan je voedingspatroon. En hoe je het beste op een gezonde manier kunt afvallen.  

Na de Voedingscheck kun je direct zelf starten met gezond afvallen:

  • Je weet wat je moet veranderen om gezond af te vallen
  • Je weet wat en hoeveel je moet eten om het nieuwe voedingspatroon vol te houden en blijvend gewicht te verliezen
  • Je weet hoeveel kilocalorieën (energie) jouw lichaam dagelijks nodig heeft om zonder hongergevoel verantwoord af te vallen
  • Je weet hoe je bewuster moet eten om voldoende gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen
  • Je weet hoe je gezondere keuzes kunt maken