Skip to content

Pilates tijdens en na de Zwangerschap

Je zwangerschap is een bijzondere periode in je leven. Het is een periode waarin veel gebeurt. Je bent vaak extra bewust van je lichaam en gevoelens. Je lichaam veranderd onder invloed van hormonen en door het groeien van de baby in je buik. Ook emotioneel vinden er veel verschuivingen plaats.

Waarom Pilates?

De pilateslessen helpen je bij het versterken van je ‘core’. Dit is het korset wat ervoor zorgt dat wij als mensen rechtop kunnen lopen. Als alle spieren in dit gebied (waaronder ook het bekken) sterk genoeg is zullen we in het dagelijks leven niet of nauwelijks klachten ervaren. Tijdens de zwangerschap is het lichaam onderhevig aan hormonen. Deze hormonen maken bepaalde gebieden in het lichaam zachter en het fijn als de diepere spierlagen dit kunnen opvangen. Tegelijkertijd leer je bewust in te spannen en nog bewuster te ontspannen en bereid je jezelf op een ontspannen manier voor op de bevalling.

 

Wanneer kun je beginnen?

Je kunt vanaf 14 weken zwangerschap beginnen met deze vorm van pilates. Om deel te kunnen nemen heb je geen ervaring nodig, wel vragen wij je om het speciaal daarvoor bedoelde aanmeldingsformulier in te vullen.

 

Hoe lang kun je deze lessen volgen?

Je kunt met zwangerschapspilates doorgaan tot het einde van je zwangerschap. Je moet ervan uitgaan dat je minimaal 12 lessen nodig hebt om je het een en ander eigen te maken. 6 weken na de bevalling kun je weer deelnemen aan de lessen om zo het korset (en met name het bekkengebied) weer aan te sterken.

Ongeveer 6 maanden na de bevalling (of indien er borstvoeding wordt gegeven 6 maanden na de laatste borstvoeding) kan er weer gestart worden met de reguliere pilates lessen. Dit heeft maken met de hormonen die nog zo lang actief blijven in het lichaam. 

 

Praktische informatie:

Deze lessen worden gegeven in een cyclus van 12 lessen. De docent zal bij de informatie aanvraag bekend maken wanneer een volgende cyclus van start gaat.

De lessen worden gegeven in de Praktijk voor geneeskunde Zensitive aan de Lambertusstraat 55b te Rotterdam.

De prijs is €390,- incl BTW.