Skip to content

De Sportvasten wandelkuur

Eén à twee keer per jaar wordt er rond september en mei een sportvasten wandelweekend georganiseerd. Diverse keren zijn we al naar de mooie omgeving van Winterberg geweest. Wie weet gaan we de keer wel naar de mooie omgeving van de Waddeneilanden of de Utrechtse Heuvelrug of wat dacht je van het prachtige Limburg?

 

Voor wie?

De Sportvasten wandelkuur is bedoeld voor mensen die relatief veel langzame spiervezels hebben. Het is om die reden dat sommige mensen moeite hebben om voldoende conditioneel vermogen te leveren tijdens de dagelijkse trainingen uit de 10-daagse sportvastenkuur. Voor deze groep mensen is een apart programma te volgen waarin de trainingen op dag 3, 4 en 5 uit de sportvastenkuur worden vervangen door lange wandelingen. Tijdens deze wandeldagen vindt de professionele begeleiding plaats door uw eigen sportvastencoach. Het wandelweekend wordt door meerdere coaches georganiseerd waardoor er een grote groep wandelaars ontstaat. Op deze manier ben je dus gegarandeerd van een optimale begeleiding.

De voorbereidingsfase

Tijdens de Sportvasten wandelkuur wordt er op zaterdag gemiddeld 6 tot 7 uren gewandeld. Hiervoor is het van belang dat men beschikt over een goede wandelconditie. Hiervoor dient men voorafgaande aan de wandelkuur te oefenen met wandelen en tenminste dagelijks 5 uren te hebben gewandeld.

Het programma

Je start op woensdag met de eerste afbouwdag van de sportvastenkuur. Op zondag kom je weer thuis, waarna je eventueel nog een laatste vastendag volgt op maandag of je gaat weer opbouwen. Het sportvasten wandelweekend bestaat uit 3 dagen: vrijdag tot en met zondag.

Het programma ziet er als volgt uit:

Woensdag – afbouwdag 1 (thuis)

Donderdag – afbouwdag 2 (thuis)

Vrijdag – afbouwdag 3 (start wandelweekend)

Zaterdag – vastendag 1 (wandelweekend)

Zondag – vastendag 2 (afsluiting wandelweekend)

Eventueel maandag – vastendag 3 (thuis)

 

Hotel boeken

Er wordt door ons een aantal kamers en/of appartementen geboekt in een hotel in (de buurt van) Winterberg. U kamer een kamer bij ons reserveren, maar u kunt uiteraard ook een eigen keuze maken.

Kosten en hotel

Exclusief:

– Vervoer

– Reservering en kosten hotelovernachting (ongeveer 69 euro per nacht)

– Dranken in het café/restaurant onderweg en in het hotel.

– De begeleiding via je eigen sportvastencoach, alsmede de aanschaf van de suppletie.

– Arrangementen zelf geboekt in het hotel.

Inclusief:

– (biologisch) Appelsap voor de drie dagen

– Koffie/thee bij aankomst en vertrek

– Wandelroutes

– Korte workshops en de mogelijkheid tot het stellen van vragen.