inZENtive PT: Integrale Personal Training & Personal Pilates Rotterdam, Mommy's & Mommy's 2Be (Pré- & Postanatale Vitaliteitstraining Rotterdam),
Orthomoleculaire voeding & suppletie advies Rotterdam, Sportvasten Centrum Rotterdam, Hormooncoaching Rotterdam

Stoer, ZEN & Sexy

Sportvasten Centrum Rotterdam

afslanken afvallen vetverbranding

Wat is Sportvasten? 

Sportvasten is de methode om je leven een nieuwe impuls te geven en om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Sportvasten is geen dieet. Het is een 10-daagse trainingsmethode waarbij de spieren en de lever worden getraind in het verbruik van vet in plaats van suiker (de metabolic switch). Om dit te bewerkstelligen ga je sporten tijdens de vastenkuur. Hierdoor ga je meer vet verbranden en nemen overtollige vetreserves, met name het buikvet, af. Mannen vallen gemiddeld 4 tot 6 kilogram af in 10 dagen, vrouwen 2 tot 4 kilogram. Ook wordt de behoefte aan snaaien en het tussendoor snoepen na de kuur veel minder. Sportvasten is een gezondheidsprogramma, waarbij gewichtsverlies eigenlijk een bij-effect is.

Sportvasten is een bijzonder goede methode om de sportprestaties te verbeteren. Door het sportvasten worden de spieren zo omgebouwd dat ze veel meer energie uit vet kunnen halen. Hierdoor hoeven de suikers, waarvan een veel kleinere voorraad is, minder aangesproken te worden. Het duurvermogen wordt derhalve veel groter. Duuratleten, zoals hardlopers en wielrenners, hebben ineens een veel groter vermogen tot de aanmaak van energie, zonder dat de tank leegraakt. Explosieve sporters kunnen het voor het seizoen inzetten om de basisconditie te verhogen. Een ander voordeel is dat het herstel na sporten (en blessures) groter wordt, wat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door de verhoging van mitochondrieën in de spieren.

Tijdens het sportvasten gebruik je het Metabolic Switch product om de switch gemakkelijker en effectiever te kunnen maken. Sportvasten, dat wordt aangeprezen als ‘de meest krachtige trainingsmethode om het lichaam zichzelf te laten vitaliseren’, is echter niet voor iedereen geschikt. Als je niet sport en geen goede basisconditie hebt, zul je dit eerst op moeten bouwen bij een sportvastenbegeleider. Je mag niet ziek zijn of bepaalde medicijnen gebruiken. Ook moet je bereid zijn te blijven sporten na de kuur en bepaalde, eenvoudige voedingsrichtlijnen te volgen.


afslanken afvallen vetverbranding
Via onderstaande korte film krijg je een goede indruk van wat je tijdens een sportvastenkuur kunt verwachten en wat de resultaten zijn.

Is dit wat voor jou, maar wil je graag een nóg intensievere begeleiding? 

Van 22-24 april 2016 wordt er een Sportvasten Wandelweekend georganiseerd. Klik hier voor meer informatie.Wetenschappelijk Onderzoek Sportvasten
Wetenschappelijk bewijs sportvasten: duurprestatie verbetering
Sportvasten heeft een significant effect op de lactaatinspanningscurves, gemiddelde hartslagfrequenties, respiratoire coëfficiënt en de vetverbranding. 

Wetenschappelijk bewijs sportvasten: afgevallen gewicht is voor 90% vet
                                                                 Sportvasten heeft een effect op de lichaamssamenstelling waarbij gewicht (-4,2 kg),                                                                               buikomvang (-4,6 cm) en vetpercentage (-3,4%) significant afnemen.
                                                                 Bekijk het wetenschappelijk onderzoek en de evaluaties >>

Sportvasten - Media uitingen
Doordat veel sportvasters succes hebben met het programma, is sportvasten al veel in de media geweest. Ben je benieuwd naar de geschreven artikelen? Klik hier.
Wil je zelf het trainingsprogramma doen? Laat het ons weten en neem contact met ons op.